Q&A

Hej!! Undrar bara hur det går till när du är ledig? Vad brukar du hitta på? Umgås du något med familjen även om du är ledig? Mer än middagar osv då..;) 
Undrar också hur du får kontakt med andra au pairer, är det genom fb-grupper eller organisationen eller hur fungerar det? :)

Jag jobbar som sagt alla mina 45 timmar i veckan som au pair (mer timmar ska man inte jobba) mellan 8-17 måndag till fredag, och därför har jag kvällar och helger lediga. Den lediga tiden är HELIG! Som väldigt många au pairer säger så lever man för helgerna, vilket är väldigt sant. Jag har tex. just nu fyra hela helger uppbokade framför mig, fyllda med festivaler, weekendresor osv. 
Vanligvis efter att jag har jobbat så brukar jag bara chillar eller tränar i ca två timmar innan klockan är 7 då dom flesta av mina vänner här slutar. Kan även ta med mig Quinn under dagen och möta upp mina vänner som oftast är lediga mitt på dagen. Helgerna ser alltid olika ut, antingen är det en heldag i city, utgång i NYC eller White Plains, bio, middagar, shopping, roadtrips. Man försöker verkligen ta vara på den lediga tid man har och hittar på saker hela tiden, inte så likt hemma men absolut något jag har lärt mig att leva efter och kommer utnyttja min lediga tid mycket bättre väl hemma i Sverige! Pengar är är inte problemet, tro mig, jag har en mini lön här, det gäller bara hur man använder den. Jag har tex. inte shoppat så jättemycket här om jag ska vara ärlig, utan lägger ner pengar på tex. festivaler, resor och upplevelser! Ett tips! 
Tillbaks till frågan. 
Jag har en väldigt bra relation till min värdfamilj, älskar mina värdföräldrar och även deras vänner som ofta är här och käkar middag och bara chillar. Så det är väl ett svar till frågan. Jag brukar rätt ofta hänga med familjen när deras vänner är över under vardagarna, dricka lite vin och bara prata. Men som sagt, jag har alltid planer inför helgerna så det blir oftast att jag bara hinner umgås med mina vänner. MEN dom frågar alltid om jag vill hänga på till aktiviteter dom gör under helgerna. 
Jag fick kontakt med mina vänner genom fb-grupper! Absolut det mest smidigaste sättet att hitta andra au pairer i närheten. Sen har jag lärt känna andra genom min niagarafallen kursen och även vänners vänner osv.
 
Q&A | |
#1 - - Erica:

Hej!
Jag ska åka som au pair nu i augusti och har också tänkt på dehär hur man "hittar vänner".
Något tips på nån grupp på Facebook? Eller vad man kan söka på. Jag har hittat några stycken, men då har man inte skrivit i dom sen 2013. Så ingen grupp är ny som jag har hittat..
Tack på förhand!

//Erica

#2 - - Hanna:

Hej! Jag hittade din blogg på internet och såg att vi bor ganska nära varandra! Jag kom till Greenwich, Connecticut i tisdags efter rematch och försöker hitta lite nytt folk! :) Är i stort behov att träffa lite nya vänner! Haha.. Kanske lite konstig kommentar men, haha. Hör gärna av dig om du kanske vill träffas något :)

Svar: Hej! Vad kul! Ja absolut! Har kvällar och helger lediga så när det passar dig så är det bara att hojta till :) Kram
Anna Westergren

#3 - - Emma:

Vad var bäst/roligast/mest värt mellan utbytesstudent och au pair. Det vill säga om du bara fick välja en, vilken skulle du välja? Har läst båda dina bloggar nu, jättebra!

Upp