Q&A - The application and SI

Hej Anna! 
Jag har tänkt åka som au pair när jag är klar med gymnasiet, men jag undrar lite när egentligen man kan börja med sin ansökan? Jag tar studenten om ett år, jobbar just nu på ett dagis och övningskör. Vill gärna åka så snart som möjligt efter studenten! 
Kan du också berätta lite om SIIS? Jag har mest hört talas om Cultur care...
 

Hej Louise! 
 
För min del har jag en lång väg kvar innan jag är klar med min ansökan, jag ska ta körkort och även hinna praktisera på förskola/or. Men genom SI så är ansökningsprocessen helt upp till dig och allt går efter din egen tidsplanering, vilket betyder att det är du som bestämmer när du ska skicka in din ansökan och på så sätt kan man planera på ett ungefär när man vill åka. Jag har ett helt år framför mig att bestämma när jag vill åka. Blir jag klar med ansökan redan till vintern så är det möjligt att jag redan åker i vår. Så inget är riktigt bestämt men tidsplaneringen ligger någon gång mellan maj - sep/okt nästa år. 
Men det är skönt att slippa stressa, även om jag i nulägget (vilket är konstigt) känner mig stressade. 
Så du kan, i princip börja med din ansökan nu direkt! Ansökan är inget permanent, utan du kan hoppa av när som helst.
 
Angående frågan om SIIS (eller SI som är väl den mer vanliga förkortningen) så är jag så nöjd med mitt val, hittills. Det är svårt att säga om det var ett bra val eftersom jag bara kommit en liten bit in i ansökan. Men jag kan säga från mina tidigare erfarenheter med min organisation när jag var iväg som utbytesstudent, att "kvalitén" (kan man säga så?) är betydligt högre på SI. Betydligt seriösare. Tidigare var jag van vid att inte få så mycket hjälp, till att ha SI upp i hälarna på mig, positivt menat! Dom upprepar info om och om igen, vilket kan kännas drygt till en början, men varje gång är det något som man har missat och man är glad över att dom är så pass aktiva. 
Varför jag uteslöt Cultural Care var just för allt dåligt jag hade hört om dom. Ansökningsprocessen har jag märkt är i stort sätt densamma, men det är just familjerna man hamnar i som fått dålig kritik. Något jag har redan varit med om tidigare, så är har varit noga denna gång med val av organisation.
Att man har hört mest om CC kan ju ha sina för-/nackdelar. Dom är duktiga på reklamera, söker man efter au pair organisationer så kommer nog Cultural Care upp som första alternativ. Det var mitt första val innan jag läste på om dom. CC försöker, enligt mig själv, enbart sälja en produkt (au pair år), sen när produkten är såld så är inte kunden lika viktig. Visst, SI kanske också är sån, men det är inte den uppfattning jag fått av dom, och enligt många andra som åker/åkt med dom! 
Q&A | Ansökan, Application, Au Pair, CC, Cultural Care, Frågor och Svar, Organisationer, Q&A, SI, SIIS, Skandinaviska Institutet | | 3 kommentarer |
Upp