Meaningful experience

När jag ansökte som praktikant inom förskola så visste jag att när dessa tre månader var över så skulle jag gå därifrån med mängder av erferanheter, men jag förväntade mig inte att inse nu vad otroligt nödvändig denna praktik är inför mitt Au Pair år. 
 
Jag har fått möjligheten att arbeta på tre olika avdelningar med barn i åldrarna, 1-2, 2-3 och 3-5 år gamla. Nog visste jag att arbetet mellan dessa barn skulle se olika ut, men aldrig trodde jag att jag skulle lära mig såna pedagogiska nödvändigheter som kommer att vara väldigt meningsfullt i framtiden. Jag inser nu att hade jag åkt utan denna erfarenhet hade jag förmodligen stått chanslös i vissa situationer utan att veta vad jag ska ta mig till. Visst jag hade säkert lärt mig allt eftersom, men nu kommer jag dit med stadiga ben redan från första början!
 
Vad jag vill få ut av detta inlägg är en rekommendation till alla er som planerar att åka som Au Pair. Att praktisera på en förskola. Ett utmärkt sätt att tjäna ihop dina barntimmar men också att du under periodens gång växer som person med erfarenheterna du får! 
 
Ett stort plus i kanten är att jag dessutom får möjligheten att vikariera och genom det tjäna in lite fickpengar inför året! Toppen! 
 
Ansökningsprocessen | Dagis, Experiences, Förskola, Meaningful, Meningsfullt, Praktikplats, Tips | | En kommentar |

Update - Internship

Hade förväntat mig att få vänta i veckor på att hitta en praktikplats, men efter att ha varit på ett möte hos kommunen tog det mig 10 minuter och praktikplatsen var min! Att det dessutom är mitt gamla dagis, drygt 3-4 kvarter från mig, gör det hela ännu bättre! Var på möte hos min handledare (min gamla dagisfröken haha) i måndags och skrev under lite papper. Nu har jag några få lediga dagar kvar tills allt början måndag nästa vecka. Monsterpass redan första dagen, 8,5 timmar + 2 timmar personalmöte, kommer att dö haha! Men är så otroligt taggad! Mestadels taggad över att äntligen ha något att göra om dagarna, få lite rutiner istället för att sitta hemma om dagarna och vänta på att något ska hända... 
 
 
Ansökningsprocessen, Övrigt | Dagis, Internship, Praktikplats, Update | | 3 kommentarer |
Upp