Two thousand & fourteen

 
Dags för en årsresumé! 2014 har för mig varit ett riktigt bra år. Ett år som bara ha swishat förbi men som fyllde massor av nya fina minnen! 
 
Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
En hel del faktiskt! Åkte på Summerburst med tjejerna, partyresa till Magaluf, klippte av mitt hår riktigt kort (ok, för mig räknas det som kort då jag i stortsett alltid haft väldigt långt hår) och tog körkortet!
 
Genomdrev du någon stor förändring?
Efter att ha jobbat på förskola under hela 2014 så upplever jag att jag utvecklat bättre tålamod och ett lugn i stressiga situationer. Annars är det väl självklart att man växte lite mer som person för varje år som går! 
  
Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
11 mars One Republic konsert, 13-14 Juni Summerburst och sjukaste bakfyllan någonsin, 25 Juli Magaluf med Joanna, 24 Oktober tog jag körkortet, 27 November då jag blev antagen till APiA och 17 december, fick reda på att NY kommer att bli mitt nya hem 2015.
 
Vilka länder besökte du?
Spanien.
 
 Bästa köpet?
Min bil som jag köpte för att klara körkortet, helt klart värd varenda slant! Min iPhone 5s och såklart magaluf-resan, ett minne för livet! 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
När jag tog körkortet! Vilken jävla lättnad det var! Körkortet var det enda som hindrade mig att gå vidare med min au pair ansökan, därför betydde det så sjukt mycket! Absolut alla mina fina vänner, dom gör mig alltid riktigt glad :) 
 
Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015?
Resa mer, absolut! Vilket jag redan i början av det nya året kommer att få göra! Träna, vilket jag är urusel på. Läste verkligen ingenting under det är året, ÄLSKAR att kolla på film och skulle verkligen vilja ha samma passion för böcker! Sen såklart, lite mer kärlek skadar väl inte. 
 
 Vad önskar du att du gjort mer?
Typ samma svar som i frågan ovan. Resa och träna. Men också det att sluta bry sig över onödiga saker, att sluta oroa sig. Något som jag måste fortsätta att träna på. 
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Att inte äta så mycket skräpmat. Helt galet vilken kärlek jag har till nuggets och chips&dipp. Hade faktiskt en bra period i somras du jag drack mycket green juice och åt betydligt bättre. 
Jag har dessutom slösat sjukt med pengar på bara skit egentligen. Efter att ha haft ett jobb med, för första gången i mitt liv, riktig lön så har jag bara slängt pengar runt mig... FAST jag har samtidigt varit väldigt duktig på att spara pengar inför USA. 
 
Favoritprogram på TV?
När det kommer till serier, hands down, The Walking Dead! Sen ligger Orange is the new black på en klar andraplats. Skräckkollade även genom alla Breaking Bad säsonger! 
 
Bästa boken du läste i år?
Läste faktiskt inte en enda... Men som sagt, hoppas på ändring till 2015!
 
Största musikaliska upptäckten? 
Under sommaren så upptäckte jag min kärlek för countrymusiken, haha! 
 
Vad var din största framgång på jobbet 2014?
Efter att ha jobbat på en och samma förskola under hela våren och några månader in på hösten så fick jag över ett erbjudande att jobba heltid under 6 veckor på ett annan förskola. Att den ena öppna nya dörrar ser jag som en framgång! Men också att min erfarenhet av att jobba med barn är växt, och det är något jag kommer att ha med mig resten av mitt liv!
 
Största framgång på det privata planet?
Körkortet! 
 
Största misstaget?
När jag klippte av mig håret! Sen, i början av året dokumenterade jag varje dag med ett litet klipp som jag sedan i slutet av året skulle sätta ihop till en lång video där en dag visas i ca en sekund. Jag slutade efter att ha filmat varje dag i 3 månader och det var ett av mina misstag iår. Hade varit väldigt kul att ha haft något nu att klippa ihop. MEN, då ser jag det som ett utmärkt tillfälle att filma mitt 2015 och au pair året! 
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag tror det har varit ett väldigt lyckligt år med mer skratt. Men såklart, jag gråter för minsta lilla haha. Men dom gånger jag varit riktigt glad och riktigt ledsen så tror jag glädjen vann! 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Bilen.
 
 Något du önskade dig och fick?
En varm och riktigt fin sommar. Och körkortet såklart! (Japp, kommer inte sluta tjata om det!)
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Fyllde år på en måndag, så tjejerna kom hem till mig, drack lite cider och åt jättegod plockmat! 
 
Vad fick dig att må bra? 
Mina vänner, min familj, vår katt Ralph och en varm sommar! 
 
Vem saknade du?
Väldigt många av mina vänner, som man alltid har efter inom räckhåll men som nu bor lite kors och tvärs över landet, eller utomlands. 
 
Mest stolt över?
Återigen, körkortet. Att jag fick klart au pair ansökan efter sån lång fördröjning. Att jag har sparat undan pengar inför USA, sen är jag väldigt stolt över mina vänner som tagit beslut om vad dom vill plugga till, att dom flyttat till en ny stad helt själv osv.
 
Högsta önskan just nu?
Att jag får en grym start på 2015 och att det fortsätter så året ut!
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Under 2014, nu när jag tänker efter, så har det varit mycket framtidstänk, mycket förberedelser inför mitt au pair år. Jag jobbade så mycket som möjligt för att spara pengar till USA, jag kämpade med körkortet för att ens överhuvudtaget komma iväg till USA. Hela 2014 har känts som en lång förberedelse inför 2015. Så till nästa år, då lever jag i det jag så länge förberett mig till. Jag vill leva i nuet och ta vara på att som erbjuds! Sluta tänka och oroa mig så mycket.
 
 
Övrigt | | Kommentera |

The summary of the matching process

 
Har varit så uppslukad av julen att jag helt glömt bort att skriva en summering av matchningsprocessen. 
Bättre sent än aldrig! 

Totalt varade min matchningsprocess i tre veckor, från att jag blivit godkänd av organisationen till att ha tackat JA till min värdfamilj. 
Första veckan kändes som en evighet, jag var otroligt ivrig och trodde att en familj skulle höra av sig typ första dagen, lite för naiv. Men jag tog mig ner på jorden igen och insåg att det får ta den tid det tar och vips så ramlade första familj in i inkrogen! Efter det rullade matchningarna på och dom två sista veckorna gick väldigt fort. Klicka på "match #..." för att läsa mer om varje matchning! 
 
27 November: Blev godkänd till programmet och klev in i matchningsprocessen! 
 
5 December: Match #1: En familj från Ohio. Eftersom det var min första matchning så betydde det väldigt mycket för mig och jag ville inte släppa familjen i första taget. Någonting alla blivande au pairer kan förvänta sig, att första matchningen betyder lite extra! Men låt det inte lura er! Familjen verkade jättegulliga, men magkänslan sa något annat och då fanns det inga OM eller MEN, bara att tacka nej! 
 
Magkänslan ska verkligen skrika JA när du hittat rätt familj, inte ens ett KANSKE. Du ska komma till familjen helhjärtat och du ska bli bemött lika så!  
 
6 December: Match #2: En familj från Maryland. Ett väldigt rakt och bestämt beslut efter att ha läst deras brev, det blev ett nej. 
 
9 December: Match #3MIN FAMILJ! Från New York. Gillade deras brev och kände att gärna ville lära känna familjen lite bättre. Efter att ha mejlat och skypat med dom, även mejlat med båda deras tidigare au pairer så kände jag att jag hittat rätt! Ett superbra tips att kolla med deras tidigare au pairer, om dom haft någon. Där kan man verkligen få fram sanningen! 
 
16 December: Match #4: En familj från Massachusetts. Väldigt många barn och fler skulle det bli då mamman var gravid, så redan där kände jag ett hugg i magen, men jag gav familjen en chans och mejlade lite med dom. Dom skrev som om dom redan hade bestämt sig och ville ha mig som deras au pair. Vi bestämde en skypetid men hann aldrig då jag matchade med match #3. 
 
16 December: Match #5: En familj från New York. Även här, efter att ha läst deras brev, kände jag att familjen inte var någonting för mig och tackade nej direkt.
 
17 December: Match #6: En familj från Minnesota. Hann knappt prata med denna familj. Vi bestämde en skypetid men det blev aldrig av.
 
Är väldigt nöjd med min matchningsprocess! Att den varade i bara tre veckor och att jag fick chansen att prata med så många olika familjen, gav mig många alternativ och även lärde jag mig vad jag verkligen var ute efter hos en familj. Innan jag hamnade i matchningsprocessen hade jag förväntningar och förhoppningar på vilken typ av familj som jag önskade att matcha med. För att vara ärlig så hade jag hoppats på att få hamna på västkusten då jag bott på östkusten redan. Jag gick in i detta med erfarenheten att inte ha några förväntningar, men jag är bara mänsklig. Inget blev egentligen så som jag hade tänkt mig, men jag är kunde inte ha varit mer nöjd med min familj. Och det är väl också ett toppen tips till alla er blivande au pairer, var helt öppna till förslag! 
 
Matchningsprocessen | | 2 kommentarer |

Only one month to go

Nedräkningen början bli allt mer seriös nu! Man vet ju hur snabbt en vecka tar och nu är det bara fyra kvar. Och under dessa veckor ska jag fixa visum, så ja jag är lagomt stressad haha! Har dessutom så mycket roligt att se fram emot innan avresan är här, så tiden kommer gå snabbare än vad jag mentalt är förberedd på! 
 
Nu håller jag bara tummarna att London kontoret jobbar på snabbt efter nyår så att jag får mina visumpapper och kan börja ansöka och få tid på ambassaden!
 
Förberedelser | | Kommentera |
Upp