Update

Hallå hallå! Här har man legat i sjukstugan i 5 dagar, kommer inte ihåg sist jag var så här sjuk. Vanligtvis får jag bara dryga, små förkylningar som håller i evigheter, men denna gång var det rätt rejält. Så nu efter några dagar börjar jag äntligen känna mig helt OK. Även om kroppen skulle behöva vila i några dagar till så säger psyket NEJ. Jag har inte tålamodet längre att ligga i sängen hela dagen, så i morgon ska det jobbas igen men rösten är helt väck så lilla Q kommer få det tufft att höra vad jag säger. Har fått en hel del ärenden av min värdmamma som ska göras i morgon så det blir full rulle igen. Men det ska regna hela dagen i morgon så kanske hinner med lite filmmys på eftermiddagen! 
 
Annars då. Min sista lektion i Harlem var i lördags! Var ju bara tre lektioner totalt så kan inte säga att det var speciellt jobbigt. Inte ens final project var svårt. Så nu är det bara att vänta in sista helgen i maj då vi åker till Niagarafallen! Och helgen innan det är det EDC - Electric Daisy Carnival, och jag och Frida köpte biljetter förra veckan! Så taggad! 
I alla fall så har jag äntligen mina lördagar tillbaka, i tre veckor nu har jag både pluggat varje lördag och jobbat kväll direkt efter (har inte gjort så mycket eftersom jag ändå är helt slut efter skolan). Så nu på lördag blir det premiär utgång i White Plains, vilket ska vara rätt bra, och sen måste jag in till city och shoppa lite känner jag. Och nu börjar äntligen våren och värmen komma här, gött! KRAM
 
Livet i USA | | Kommentera |

Costa Rica

Så när jag ändå är varm i fingrarna så är det väl lika bra att blogga på!

Jag har tagit upp några gånger tidigare att min värdmamma skrev ett mejl, precis innan jag kom hit, om en liten överraskning. Många av mina vänner och familj vet redan om detta, men jag ville vänta med att lägga ut info här på bloggen.

I slutet av juni så ska jag få följa med min värdfamilj till Costa Rica! Lite häftigt då det är en plats jag själv nog inte hade tänkt ut att åka till i första hand, därför blir det en sån unik resa! Vi kommer att bo i en villa med en annan familj, som vi åker tillsammans med. Jag förväntar mig inget annat än att vara till hands och jobba en hel del där, att sitta barnvakt osv. Men är så himla glad att jag överhuvudtaget får följa med! Än så länge vet jag bara att den andra familjen har två tonårsbarn som ska hänga på och familjen verkar vara väldigt aktiv vilket är ett stort plus!

Sen huset liksom, gör inte mig något att hänga vid poolen varje dag och passa ungarna! 

Livet i USA | | En kommentar |

Q&A - Part 2

Bättre sent än aldrig, haha!
Har du något tips att skriva brevet till familjerna?
Det jag hade i åtanken när jag skrev mitt brev var att jag ansökte om ett jobb, man skrivet ett personligt brev som stärker ens CV, men i detta fall så stärkte det min ansökan. Ha en lockande inledning i ditt brev så att familjerna vill fortsätta läsa. Släng in lite humor men också seriös fakta. Har egentligen inga punktliga tips på hur brevet kan vara, skrev ut den information jag trodde skulle vara nödvändig och som också kanske förklarade saker i min ansökan som inte varit så detaljerade. 
 
Är du glad att du åkte med SI? 
Jag är en så länge väldigt nöjd med SI. Jag var som sagt väldigt noga med valet av organistion denna gång då jag redan har varit med om en dålig erfarenhet med tidigare org. som utbytesstudent.
 
Hur ser ditt schema ut?
Jobbar 8-17 måndag till fredag. Sen brukar jag sitta barnvakt på lördagkväll ibland, och då får jag lite extra pengar (eftersom jag redan jobbar alla mina 45 timmar i veckan). Kan skriver en mer detaljerad text om hur en vanlig dag ser ut, om ni vill. 
 
Något tips att göra sin ansökan bra? 
Ha så många barntimmar som möjligt, ju fler desto bättre! Försök ladda upp bilder när du ler och angående videon, något jag fick redan på från både min värdfamilj och en kompis värdmamma, att vara naturlig och inte överdriva tex din passion för barn, dom kommer att genomskåda hur fejk och överdrivet allt är och klickar bort dig. 
 
Vad sa dom ungefär på intervjun?
LÄNK till ett inlägg om hur min intervju gick.
 
Vad heter din utbytesblogg om man vill kika in den?
HÄR kan du hitta den! 
 
Ber om ursäkt till dig som höll/håller på med ansökan till SI och fick VÄLDIGT sega svar, bättring på det! 
 
 
Q&A | | En kommentar |
Upp